Werkzaamheden Kijkduin van start

De herstelwerkzaamheden op museumlocatie Widerstandsnest 67 HL te Kijkduin zijn na een lange periode van voorbereiding eindelijk van start gegaan. Van circa 12 meter overdekte loopgraaf is na de oorlog het dak verwijderd, hier wordt vakkundig en geheel in originele stijl een nieuw dak op gemetseld. Met het herstel van het dak worden meer delen van het ondergrondse complex toegankelijk gemaakt. Vervolgens wordt het weer afgedekt en gaan de vrijwilligers aan de slag met het verwijderen van het vele puin en zand dat door de jaren heen in de tunnels en bunkers is belandt.

Op het meest noordelijke punt van het complex is een open loopgraaf uitgegraven, deze verbindt een manschappenbunker (type Küver 450) en een Tobruk (type 58c). De loopgraaf zal worden gereconstrueerd en de Tobruk wordt toegankelijk gemaakt. Vanuit de Tobruk heeft de bezoeker een prachtig uitzicht over zee!

Op de projectpagina zijn de vorderingen te volgen. Tijdens Open Monumentendag op 12 en 13 september zullen de nieuwe delen voor het eerst te bezoeken zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *